BENVINGUTS A EDUCACIÓ URV!!


Bloc creat per a explicar alguns dels recursos electrònics que es poden utilitzar en l'educació dels més petis, ja que com sabeu les noves tecnologies s'estan implantant dins l'educació i és interessant poder coneixer diferents maneres d'educar.



Espero que us agradi i que disfruteu del bloc!



miércoles, 9 de junio de 2010

PROJECTE FINAL

INTRODUCCIÓ

Aqui teniu el meu projecte final, una jclic pels més petits. He escollit aquest recurs ja que penso que és molt útil pels més petits ja que permet posar-li colors, sons i imatges i això fa que el nen es motivi i sobretot que presti més atenció a l'activitat que està realitzant. A més la jclic, en la meva opinió, és una eina molt dinàmica i que permet a l'alumne fer diferents activitats, des de trencaclosques fins a sopes de lletres i per tant, tanta varietat d'activitats fa que l'alumne no es distregui i no s'aburreixi. A més he escollit aquesta eina ja que permet apropar als més petits al món de les TIC i que mica en mica vagin aprenent a manejar-les.

Concretament, la meva jclic està pensada per a nens d'infantil entre P-4 i P-5 i està basada en els ocells. Amb aquesta jclic el que em proposo és que els nens coneguin una mica més aquest animal: que menjen, com canten, les parts del cos... i d'aquesta manera fer que els nens coneguin una mica més el seu entorn, ja que a aquesta edat és important que ho facin per a tenir un correcte desenvolupament.
COM ES CREA UN PROJECTE JCLIC?
Per crear aquest recurs és bastant senzill, el primer que hem de fer és entrar a la pagina principal de jclic i des de allà descarregar el programa JAuthor que és el que ens permet crear i editar el nostre projecte. Quan ja tenim el programa l'únic que hem de fer és buscar un tema i buscar imatges i sons per a poder crear les diferents activitats.
ACTIVITATS DEL MEU PROJECTE:
Les activitats que he creat es poden utilitzar com a introducció a l'explicació de l'animal o com a complement a l'explicació.
PORTADA : Es presenta el tema i el nen té l'opció de clicar a la foto i escoltar el cant d'un ocell.
ACTIVITAT 1: La primera activitat és un trencaclosques que serveix per a que el nen s'endinsi i s'acostumi a l'aplicació, a més el trencaclosques permet treballar diferents habilitats com la oculo-manual i la distribució de l'espai.
ACTIVITAT 2: La segona activitat consisteix en fer parelles de diferents fotografies d'ocells. Amb aquesta activitat treballem la memòria dels nens i a la vegada aquests veuen diferents tipus d'ocells.
ACTIVITAT 3: La tercera activitat és simplement d'dentificació i serverix per a veure si el nen sap distingir l'ocell entre altres animals.
ACTIVITAT 4: És una activitat d'exploració i permet al nen clicar en les diferents parts del cos de l'ocell i veure con es diuen. Amb aquesta activitat aconseguirem que el nen sàpiga on estan les parts del cos i com s'escriuen.
ACTIVITAT 5: És una activitat d'assosiació i li permet al nen associar les parts del cos de l'ocell amb la funció que té.
ACTIVITAT 6: És una sopa de lletres on el nen ha de trobar les parts del cos que s'han mostrat prèviament.
ACTIVITAT 7 : És una altra activitat d'identificació on el nen aprendra que menjen els ocells.
ACTIVITAT 8: És un altre trencaclosques que utilitzo per a finalitzar el jclic.
QUINES CONCLUSIONS HE EXTRET?
Gràcies a aquest projecte he pogut extreure diferents conclusions. En primer lloc, fer aquest projecte m'ha agradat molt i a més m'ha permès aprendre a fer i a manejar una eina que hem serà molt útil en la meva futura professió de mestra.
I, en segon lloc, he vist i he comprès la utilitat que té aquesta eina, ja que podem treballar un mateix tema amb una gran varietat d'activitats d'una manera fàcil i atractiva tant pel mestre com per l'alumne. A més és una eina que està molt bé per a que els més petits puguin anant desenvolupant les diferents habilitats relacionades amb les TIC d'una manera divertida per a ells.
Per acabar, aqui us deixo la direcció, espero que us agradi :

Els ocells

0 comentarios:

Publicar un comentario