BENVINGUTS A EDUCACIÓ URV!!


Bloc creat per a explicar alguns dels recursos electrònics que es poden utilitzar en l'educació dels més petis, ja que com sabeu les noves tecnologies s'estan implantant dins l'educació i és interessant poder coneixer diferents maneres d'educar.



Espero que us agradi i que disfruteu del bloc!



sábado, 5 de junio de 2010

La prestatgeria digital, Què és?


La prestatgeria digital de la XTEC és un recurs ofert als centres docents que els permet crear llibres virtuals amb continguts diversos i per a diferents finalitats.

Cada centre pot tenir tants llibres com cregui oportú i, a dins de cadascun d'ells, pot crear tants capítols com calgui. Els capítols estan formats per pàgines que corresponen a les entrades del llibre. Els llibres poden presentar-se en diferents idiomes i formats.

Només els centres i els CRP, identificats mitjançant l'adreça de correu del centre i la contrasenya corresponent, poden crear llibres i designar un usuari/ària XTEC que els administri.

Els llibres es divideixen en capítols. Per a cada un d'ells, es poden definir 4 tipus d'accés per a un usuari/ària, que són: Sense accés (cal entrar prèviament i ser una persona autoritzada), Només lectura, Pot publicar amb aprovació prèvia i Pot publicar SENSE aprovació prèvia. D'aquesta manera, diferents persones poden escriure diversos capítols simultàniament.

Els llibres es poden llegir sense haver d'entrar a l'aplicació, exce
pte en els capítols sense accés, de manera que qualsevol persona pot veure'n el contingut.

El catàleg de llibres digitals conté la relació de llibres actius. Des de la pàgina inicial, s'hi pot accedir fent clic a l'opció Catàleg digital.


Activació del servei


La prestatgeria digital està destinada a la comunitat educativa de Catalunya. Per accedir a aquest servei, cal activar-lo prèviament. L'opció Inscriu-te al servei del menú de la pàgina inicial permet accedir al formulari.

Important: l'opció d'inscripció al servei només apareix quan s'ha entrat a l'aplicació dels llibres amb un nom d'usuari/ària corresponent a un centre docent, un CRP, un servei educatiu o a alguna altra entitat pública relacionada amb la docència i el Departament d'Educació.


Heu d'indicar el codi de centre i la contrasenya del correu XTEC. Aquestes
dades es fan servir per verificar la vostra identitat. Cal que llegiu les condicions d'ús, marqueu la casella d'acceptació i cliqueu al botó Envia.


Creació de llibres nous

El procediment de creació de llibres nous és senzill. Una vegada s'hagi entrat a la prestatgeria digital, l'opció Crea un llibre nou permet accedir al formulari.

Es demanen les dades següents:
  • Títol del llibre
  • Idioma: català, castellà, anglès o francès
  • Descripció del llibre
  • Estil o aparença
  • Col·lecció: agrupa llibres de temàtica relacionada
  • Descriptors: llista de paraules separades per comes que descriuen la temàtica del llibre. No poden contenir accents ni caràcters especials
  • Correu XTEC de la persona que administrarà el llibre
  • Contrasenya que es farà servir per accedir a l'administració del llibre: no ha de coincidir necessàriament amb la del correu de l'usuari/ària (això permet crear llibres i assignar-los a terceres persones)
  • Indicar que s'accepten les condicions d'ús

Un cop introduïda tota aquesta informació, en clicar al botó Entra llibre, s'enviarà un correu a l'administrador/a en què se l'informarà de la creació d'un llibre i de les dades d'accés per a l'administració.

Tot i que el llibre ja ha estat creat, no s'activarà fins que l'administrador/a faci clic a l'enllaç inclòs en el correu electrònic. D'aquesta manera, l'administrador/a de llibre dóna el vistiplau a la seva creació.

Per a més informació podeu consultar la pagina:

http://phobos.xtec.cat/llibres/prestatgeria/index.php

0 comentarios:

Publicar un comentario