BENVINGUTS A EDUCACIÓ URV!!


Bloc creat per a explicar alguns dels recursos electrònics que es poden utilitzar en l'educació dels més petis, ja que com sabeu les noves tecnologies s'estan implantant dins l'educació i és interessant poder coneixer diferents maneres d'educar.



Espero que us agradi i que disfruteu del bloc!



sábado, 5 de junio de 2010

Caracteristiques i aplicacions dels quaderns virtuals


ESTRUCTURA DELS QUADERN

Els Quaderns Virtuals creats pel professorat i amb els que treballa l'alumnat, igual que els quaderns tradicionals, estan formats per un conjunt de fulls en els que es distribueixen preguntes i material addicional de referència i consulta. A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg , que permeten a l'alumnat i professorat escriure-hi comentaris i dubtes.

La flexibilitat de la seva estructura permet al docent crear diferents propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les seves necessitats particulars i ritme d'aprenentatge. A més, poden ser utilitzats com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu.

A nivell intern de l'aplicació, cada Quadern està representat per un fitxer XML i un conjunt d’elements multimèdia (imatges, vídeos, àudios...). Aquest fitxer XML, que segueix l’estàndard QTI, defineix l’estructura dels fulls i preguntes del Quadern així com la seva avaluació.

APARENCES

L'aspecte visual o interfície que presenta QV pot ser diferent segons l'aparença o pell triada. El professorat pot decidir quina és més adient atenent a característiques dels destinataris, com ara l'àrea i nivell educatius. En tot cas, la informació i contingut del Quaderns és la mateixa sigui quina sigui l'aparença escollida; el que varia és el disseny visual dels textos, colors de fons i finestres de l'aplicació...

Estàndard. Els Quaderns tenen aquesta aparença per defecte u omissió.

Infantil. Aparença per Quaderns de primària, amb un disseny més visual.

Formal. Aparença més sèria.


TIPUS D'ACTIVITATS

Els tipus d'activitats definits per l'estàndard QTI i suportats actualment per Quaderns Virtuals són:

  • Selecció
    Són preguntes on s'ha de triar la resposta o respostes correctes d'entre una llista d'opcions. Aquesta llista pot aparèixer en vertical o en horitzontal, i en les seves opcions de resposta pot contenir texts, imatges i/o sons.
  • Ordenació
    S'ha d'ordenar un conjunt d'elements que es presenten desordenats. Per establir l'ordre correcte caldrà moure cada objecte a la posició adient . L'orientació de les respostes pot ser tant horitzontal com vertical i el material emprat imatges o texts.
  • Omplir espais
    Es tracta d'omplir un o més espais en blanc amb les respostes que l'alumnat consideri correctes.
  • Arrossegar
    Permeten desplaçar cada resposta cap a la posició correcta.
  • Zones sensibles
    Són preguntes en les que es poden marcar zones o unir punts d'una imatge.
  • Dibuix
    Són preguntes en les que l'alumne podrà dibuixar línies i polígons a sobre d'una imatge..

A cada full i/o pregunta es pot incloure material addicional com a informació de suport, ampliació o referència. A més, tant les activitats com el material addicional poden incloure elements multimèdia: àudio, vídeo, animacions, codi HTML...



0 comentarios:

Publicar un comentario